Verftechnisch advies

Wij helpen u graag bij het maken van de meest optimale keuzes. Waar en hoe we maar kunnen staan we u met raad en daad terzijde. Om sneller, makkelijker en duurzamer te werken. En natuurlijk om de beste resultaten te bereiken. Zo slaan we een brug tussen onze producten en de veeleisende praktijk van alledag. Dat doen we met een hecht team van ervaren vakmensen met kennis van zaken. Want vakwerk is en blijft mensenwerk.

Advies op maat
Onze verftechnisch adviseurs komen graag voor u in actie. Met advies op maat voor ieder project. Met een uitgebreide werkomschrijving, een productgarantie en een driehoeksgarantie. En als u wilt inclusief onderhoudsschema’s. Zo bespaart u onnodige extra kosten en bouwt u relaties op.

 

Monumenten advies = Boonstoppel Verf

Boonstoppel Verf heeft zich in de afgelopen jaren steeds verder gespecialiseerd in het ontwikkelen van kennis en kunde op het gebied van complete Monumentenzorg. Deze unieke expertise is beschikbaar in de vorm van Monumentenadvies. Een bundeling van oplossingen voor monumenten met betrekking tot onderhoud, beheer, en het beheersbaar houden van onderhoudskosten. Het zijn effectieve oplossingen voor het verantwoord in stand houden van monumentaal erfgoed.

De Boonstoppel adviseur
De Boonstoppel verftechnisch adviseur is een specialist bij wie er ‘ambachtelijke verf’ door de aderen stroomt. Het is een expert met een zéér gedegen kennis van het onderhoud van (nationaal) erfgoed. Het is een vakman met passie, die werkt volgens klassieke ambachtelijke waarden. Kiezen voor klassieke waarden in deze tijden is juist kiezen voor vooruitgang. Vooruitgang door een stap terug te durven doen in de tijd. Zodat dankzij de moderne topproducten van Boonstoppel Verf in de 21ste eeuw de authentieke, klassieke beleving voor iedereen bereikbaar is.

De samenwerking
De Boonstoppel adviseur spreekt de ouderwetse ‘monumententaal’. Hij werkt met de bouwkundige terminologie die eeuwen geleden al gangbaar was. Met zijn gespecialiseerdewaarneming ziet hij zaken die een niet-specialist niet altijd ziet. Juist bij een monument moet een groot aantal parameters worden beoordeeld om tot de ideale werkomschrijving te komen. Een geruststellende gedachte voor de vakman: aan ieder vrijblijvend Monumentenadvies gaat een grondige waarneming vooraf. Dit geschiedt in volledige samenspraak met vakschilders en opdrachtgevers. Wat moet vooraf hersteld worden door timmerman of aannemer? Daarna volgt een exacte werkomschrijving: van het repareren van stopverf randen tot het vervangen van aangetast hout. Dan komt de vakschilder écht in beeld. Met de beste verfsystemen in de markt geeft hij een monument haar oude, glanzende glorie terug.

Het product
Het Boonstoppel assortiment bestaat louter uit ambachtelijke verfproducten van de hoogste kwaliteit, waarbij het monumentale merk vertrouwt op de modernste technieken. Boonstoppel Verf wordt alom in de monumentenwereld gerespecteerd vanwege de zeer hoge professionele kwaliteit van haar ambachtelijke verven. Verven die bij uitstek geschikt zijn voor de optimale bescherming en verfraaiing van historische bouwwerken: monumentale panden, kastelen, boerderijen, molens..De glans van dit ambachtelijke werk straalt af op de vakman die het échte werk heeft verricht.

 

Molen advies

Molens in authentieke staat brengen en houden met Boonstoppel.
Nederland is bekend om zijn molens. Van de 10.000 die er 100 jaar geleden stonden, zijn er nu nog zo’n 1200 over. Daarvan is meer dan 90 procent beschermd als rijksmonument. Bij het behouden en beschermen van die grote variëteit aan molens komt heel wat kijken. Sommige molens zijn dringend aan restauratie toe. Gerestaureerde exemplaren hebben regelmatig onderhoud nodig om kostbare opknapbeurten in de toekomst te voorkomen. Dat vraagt om een doordachte en consequente aanpak. Boonstoppel wil hier vanuit zijn verftechnische en kleurhistorische expertise graag een bijdrage aan leveren.

Voor de volgende verfmerken geven wij een technisch advies; Copperant, Global, Veveo, Sigma en Boonstoppel

%d bloggers liken dit: