Inkomend telefonieverkeer niet mogelijk

Door een storing bij onze toeleverancier is er op dit moment geen inkomend verkeer mogelijk. Er zijn geen problemen met uitgaand verkeer. We houden je op de hoogte. Wilt u dat wij u bellen, stuur ons een e-mail naar info@vandijkverfzaken.nl en vermeld hierbij om welke vestiging u terug gebeld wilt worden.

Update 11:50 uur: De toeleverancier geeft aan hard te werken aan een oplossing, maar kan nog geen tijdsindicatie geven. Zodra er weer een update komt vanuit de toeleverancier, melden wij deze direct hier.

Update 13:00 uur: De toeleverancier heeft doorgegeven dat het hoogstwaarschijnlijk om een hardware probleem gaat en is in contact met hun hardware leverancier. Een indicatie over hoe lang het herstel van de dienstverlening gaat duren, is helaas nog steeds niet mogelijk.

Update 14:40 uur: Toeleverancier bevestigt dat het om een hardware probleem gaat en dat het probleem is gelokaliseerd. Men werkt hard aan een oplossing. Ze kunnen geen tijdsindicatie over het herstel van de dienstverlening geven.

Update 16:50 uur: Hardware engineers van toeleverancier zijn bezig met de reparatie van hardware. Wij hebben er zelf geen zicht op hoe lang dit gaat duren en kunnen er alleen op vertrouwen dat zij er alles aan doen om dit op te lossen. Van veel klanten krijgen wij de vraag of dit nog uren of dagen gaat duren. Hier kunnen we nu nog geen antwoord op geven, omdat we dit simpelweg nog niet weten, maar zodra er een tijdsindicatie is, dan laten we dat hier direct weten.

Update 18:20 uur: De ingenieurs van onze toeleverancier hebben het probleem gevonden en er is een reparatie-team uitgezonden. Het is een complex probleem, dus reparaties zullen veel tijd in beslag nemen. We verwachten dat het meer dan 4 uur duurt. Ook het redundante systeem bij de leverancier die dit had moeten voorkomen werkt niet naar behoren. Ook daar wordt gewerkt aan een oplossing.

Update 21:10 uur: De engineers van de leveranciers zijn nog steeds aan het werk. Het probleem ligt in Arnhem aan een bij een glasvezelkabel in de buurt van Arnhem. Verwacht wordt dat ze hier nog minimaal enkele uren mee bezig zijn voordat de verbinding is hersteld.

Update 22:37 uur: Contractor BAM is op locatie en werkzaamheden bij het spoor blijken de oorzaak van een kabelbreuk. Er wordt nu een handhole gegraven om de locatie van de breuk tot enkele meters te kunnen bepalen. Waarom de redundantie voor deze kabel niet heeft gewerkt en wanneer deze wordt gerepareerd is nog onbekend.

Update 23:09 uur: Het reparatiegebied wordt afgesloten met hekken met het bord “quicksand”. Het is totaal donker in het veld, dus men moet speciale auto’s met grote spotverlichting meenemen voordat ze de reparatie kunnen beginnen.

De alternatieve route, die door Frankrijk loopt, is helaas ook verbroken door een calamiteit op een bouwplaats. Hier zijn de vezels nog erger beschadigd (nieuwe kanalen en vezels zijn nodig), wat betekent dat de ETR er daar op zijn vroegst zondag zal zijn. Deze vezel in Frankrijk is beschadigd over een afstand van 200 meter.

Inmiddels heeft één van de engineers van BT wellicht een tijdelijke oplossing. Deze verbinding is echter instabiel en heeft weinig capaciteit. Communicatie zou dus zo mogelijk kunnen worden, maar deze verbinding is nog niet getest. Dit zou echter een lapmiddel kunnen zijn tijdens de reparatiewerkzaamheden. Hoe de kwaliteit van de audioverbindingen zal zijn is onbekend.

Update 01:16: Goed nieuws. Voorzichtig zien we de verbinding terug komen en zien we op beide lijnen weer verkeer binnenkomen. Mogelijk is dit de tijdelijke oplossing die eerder werd genoemd. We wachten nog op een update hierover. De aard van het defect aan de glasvezel bij Arnhem is inmiddels bekend, en de werkzaamheden worden geschat nog enkele uren te gaan duren.

Update 06:49 Voor de verbinding tussen NL en DE: Er wordt een nieuwe vezel tussen twee mangaten worden geïnstalleerd. Wegens hinderlijke omstandigheden zullen de reparatiewerkzaamheden na 9.00 uur worden hervat.

Voor de verbinding tussen NL en FR: twee vezel reparatie teams werken aan het vervangen van de vezel. De uiteindelijke ETR wordt gedeeld om 10:00 uur, maar er kan op eerder herstel worden gerekend omdat de vezels stuk voor stuk worden gerepareerd.

De noodoplossing lijkt zich in de tussentijd goed te houden.

Categorieën: Nieuws

0