Bent u opzoek naar glas voor een foto lijst of heeft ruit schade bij uw woning?

Er zijn diverse glas soorten die wij voor u kunnen bestellen en/of uitvoeren.

Enkel glas

In onze winkels kunnen wij ook glas op maat snijden. Wij gebruiken hiervoor enkel glas. Enkel glas wordt ook wel “floatglas“, vlakglas” of “vensterglas” genoemd. Er zijn vele toepassingen mogelijk en voornamelijk in binnenruimtes. U kunt dan denken aan de ruitjes in de binnendeuren en de ramen boven de binnendeuren. Als scheidingswand is eenvoudig enkel glas niet geschikt, u moet dan denken aan gehard gelaagd glas, glas wat vele malen sterker is met dezelfde dikte als enkel glas.

Enkel is beschikbaar in:
Blank; 2mm, 3mm, 4mm, 5mm*, 6mm* en 10mm*
Brons/groen/grijs*;  4mm, 6mm en 10mm

*=Alleen op bestelling mogelijk, levertijd ±5 a 10 werkdagen

Gehard Glas

Gehard glas is tot 5 keer sterker dan gewoon enkel glas met dezelfde dikte. Doordat het een stuk sterker is, is het ook veiliger want mocht het breken, dan valt het in kleine stukjes wat nagenoeg geen diepe snijwonden veroorzaakt zoals bij gewoon enkel glas. het wordt vaak toegepast bij glazen douchecabines, achterwanden bij keukens, scheidingswand bij badkamers en kantoren, volglazen deuren en als windschermen.

Dubbel Glas

Dubbel glas bestaat minimaal uit twee glasplaten die op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat een isolerende ruimte tussen de glasplaten of spouw ontstaat. Dubbel glas wordt toegepast in ramen van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie.

Er zijn diverse soorten dubbel glas: HR-glas isolatieglas, Vacuümglas (vaak toegepast in oude panden), geluidsisolatie glas, brandwerend isolatieglas en zonwerend isolatieglas.

Isolatieglas: van dubbel glas tot HR+++

Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas. Isolerend glas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon dubbel glas vaak glas gebruikt met dubbel of drievoudig hoog rendementglas (HR++ en HR+++).

De soorten isolatieglas:

  • Gewoon dubbel glas
  • HR glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas.
  • HR+++ glas (drievoudig glas)
  • Voorzetramen: een alternatieve manier om ramen in bestaande kozijnen te isoleren is een voorzetraam. Daarmee wordt op een eenvoudige manier ‘dubbel glas’ gemaakt van bestaand enkel glas.
  • Monumentenglas

Glas in lood

Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met zeer kleurrijke voorstellingen. Men treft het aan in woon- en herenhuizen, maar ook steeds meer in winkelpanden, hotels en natuurlijk in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

Lichtkoepels

Er zijn zoveel soorten lichtkoepels, van ‘eenvoudige’ dakramen tot complexe lichtkoepels zoals bij winkelcentra en musea, VAN DIJK heeft een ruime ervaring er mee. Vandaar dat VAN DIJK ook de juiste keuze is bij projecten waar expertise vereist is.

Spiegels

Een spiegelwand in uw keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer? Het is allemaal mogelijk bij Buijs Glas en kan geleverd worden in diverse diktes en in elke gewenste maat en vorm. Een spiegelwand kan ook eventueel geleverd of geplaatst worden met spiegelverwarming. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Scheidingswand

Glazen scheidingswanden worden steeds populairder bij zowel bedrijven als particulieren. Gaat het bij bedrijven vaak om scheidingswanden tussen diverse ruimtes, gaat het bij particulieren vaak alleen om de badkamer. Bij beide situaties wordt het ruimtelijk en sfeervol door de decoratieve effecten van het glas.

Het plaatsen van beglazing

Om de kwaliteit van o.a. isolerend dubbelglas en HR++ beglazing te garanderen en de eigenschappen tot hun recht te laten komen, moet de beglazing op de juiste wijze worden geplaatst. In Nederland zijn hier normen voor. Voor het plaatsen van de beglazing is dus deskundigheid en vakmanschap nodig.

 

Heeft u glasschade?

Bel direct onze glaszetter!

030 – 244 35 34
24/7 bereikbaar
Ook op zon- en feestdagen

Al het glaswerk wordt door Buijs Glas uitgevoerd.

%d bloggers liken dit: